Makeup til julen

Den store guide til makeup til julefrokosten

Julen er lige om hjørnet, og det betyder én ting: julefrokoster! Det er den tid på året, hvor vi samles med kollegaer, venner og familie for at fejre, og der er ingen bedre anledning til at forkæle sig selv med en lidt ekstra glam makeup. Uanset om du vil have en klassisk rød læbe, glitrende øjenskygge eller en frisk og naturlig look, så har vi dig dækket. Her er din store guide til makeup til julefrokosten, der sikrer, at du skinner som en stjerne!

Er du i tvivl om hvilke makeup produkter som er de bedste? Så kan du med fordel tjekke makeup anmeldelser hos Oceane.dk.

Planlæg din makeup efter din stil og tid

Før vi dykker ned i konkrete tips og tricks, er det vigtigt at forstå, at din makeup skal afspejle din personlige stil. Er du til det dramatiske look, eller foretrækker du noget mere naturligt og let? Husk også at tage højde for, hvor meget tid du har til at gøre dig klar på dagen. Ingen har lyst til at stresse over makeup lige før festen!

Hurtige looks til den travle dag

Har du ikke meget tid til at lægge makeup før julefrokosten? Så kan du stadig opnå et fantastisk look med enkle trin. Start med en god base: En BB cream eller en let foundation kan hurtigt give huden en ensartet glød. Tilføj lidt bronzer for varme, og dæk vipperne med mascara. Afslut med en lipgloss eller en let farvet læbepomade, så du er klar på ingen tid.

Tid til detaljer? Gå all-in!

Hvis du derimod har tid til at forkæle dig selv og virkelig lægge kræfter i, så kan du eksperimentere med mere detaljerede looks. Brug tid på din øjenskygge, læg en flot eyeliner, og giv dig selv perfekte, fyldige bryn. Detaljer som disse kan virkelig løfte dit look og få dig til at føle dig ekstra glamourøs.

Den perfekte base – det starter med huden

For at din makeup skal holde hele aftenen, er en god base essentiel. Julefrokoster varer ofte længe, og dansen på gulvet kan nemt få din makeup til at falme, hvis du ikke starter rigtigt.

1. Primer – din makeup’s bedste ven

Start altid med en god primer. Den hjælper din makeup med at sidde længere og skaber en jævn overflade. Har du tendens til fedtet hud, kan du vælge en mat primer, der kontrollerer olien. Hvis din hud derimod er tør, så vælg en fugtgivende primer, der tilføjer glød.

2. Foundation eller BB Cream?

Valget mellem foundation og BB cream afhænger af, hvilken dækning du ønsker. En BB cream giver en lettere dækning og mere naturlig finish, mens foundation kan dække mere og give en fejlfri base. Sørg for at vælge en, der matcher din hudtone, så du undgår den frygtede “maske-effekt”. Brug en beautyblender eller pensel til at påføre for et jævnt resultat.

3. Concealer til at lysne op

Concealer er din bedste ven til at dække mørke rande eller urenheder. Brug en lysere tone under øjnene for at give et friskere udtryk. Dup den forsigtigt ind med fingrene eller en makeupsvamp for at undgå et kaget udseende.

4. Setting powder eller spray

Når din base er lagt, er det vigtigt at sætte den, så den holder hele aftenen. En let pudder kan hjælpe med at fiksere din makeup og undgå, at den skinner for meget. Alternativt kan du bruge en settingspray, der også kan give huden et mere naturligt og dugfrisk look.

Øjnene – Festens fokuspunkt

Øjnene er ofte fokuspunktet, når det kommer til julefrokoster. Her kan du virkelig lege med forskellige looks, uanset om du er til den klassiske cat-eye, smokey eyes eller noget glitrende.

1. Glitrende øjenskygger – Gør det festligt

Jul handler om glitter og glam, så hvorfor ikke gå all-in med glitrende øjenskygge? Guld, sølv og kobberfarver er perfekte til julefrokoster. Hvis du vil have lidt ekstra drama, så vælg en smokey-eye version med mørkere nuancer som sort eller dyb brun. Kombiner med et touch af glitter i midten af øjenlåget for et ekstra wow-faktor.

2. Eyeliner – Den klassiske cat-eye

En skarp cat-eye med flydende eyeliner er altid en sikker vinder. Det giver et elegant og defineret look, der aldrig går af mode. Hvis du føler dig modig, kan du eksperimentere med farvet eyeliner, som dyb blå eller grøn, for at få et sjovt twist.

3. Lange, fyldige vipper

Ingen julefrokostmakeup er komplet uden voluminøse vipper. Brug en mascara, der giver både længde og fylde. Hvis du virkelig vil gøre indtryk, kan du overveje falske vipper. De kan tage lidt tid at få på, men resultatet er det hele værd!

Kinderne – Giv dig selv lidt varme

Når kulden bider udenfor, kan lidt blush give dit ansigt en frisk og sund glød. Vælg en blush i en varm rosa eller ferskenfarvet nuance, der komplimenterer din hudtone. Dup den på dine kinder og blend den op mod tindingerne for et løftende look.

Bronzer er også en god idé til at give ansigtet form og definition. Påfør den under kindbenene, langs kæbelinjen og på siderne af panden for at skabe en flot, naturlig kontur.

Læberne – Fra klassisk rød til naturlig nude

Ingen julefrokostlook er komplet uden den perfekte læbefarve. Valget af farve afhænger af, hvor dramatisk eller naturlig du ønsker dit look.

1. Den klassiske røde læbe

Ingenting siger julefrokost som en klassisk rød læbestift. Rød er tidløs, elegant og oser af selvtillid. For at sikre, at din røde læbe holder hele aftenen, start med en lipliner i samme farve. Det hjælper med at undgå, at farven smitter af, og gør det nemmere at holde læbestiften på plads.

2. Neutrale læber til et naturligt look

Hvis du har valgt et dramatisk øjenlook, kan neutrale læber være en flot balance. En nude læbestift eller lipgloss giver et afslappet, men sofistikeret udtryk. Sørg for at vælge en farve, der matcher din hudtone, så det ikke ser for blegt ud.

3. Lipgloss for ekstra glans

Hvis du vil tilføje lidt ekstra feststemning, kan du altid gå efter en glitrende lipgloss. Den giver dine læber et fyldigt og skinnende look, der fanger lyset flot.

Glem ikke detaljerne!

Det er de små detaljer, der kan gøre en stor forskel i dit julefrokostlook. Sørg for, at dine øjenbryn er velplejede, da de indrammer dit ansigt. Brug en brynpen eller pudder til at fylde eventuelle huller ud og skab en defineret form. Glem heller ikke highlighter – et let strøg på kindbenene, næseryggen og amorbuen kan give et smukt, glødende resultat.

Afslutning

Nu er du klar til at tage julefrokostsæsonen med storm! Husk, at den bedste makeup er den, der får dig til at føle dig godt tilpas og selvsikker. Uanset om du går efter den klassiske røde læbe eller det mere naturlige look, så handler det om at have det sjovt og fejre julen med stil. Glædelig jul og god fornøjelse med julefrokosten!